Гарбуз: користь продукту

Гарбуз #8212; джерело вітамінів Серед осінніх продуктів гарбуз є лідером з корисним якостям, не дарма люди вживають її з давніх часів. Вона має чудові смакові і навіть цілющі властивості, справедливо визнані сучасною медициною. Головне багатство гарбуза – бета-каротин, потужний антиоксидант, який має здатність берегти організм від вільних радикалів, зміцнювати імунітет, підвищувати стресостійкість, зміцнювати зір. Є […]

Цукіні: корисні властивості, вирощування та зберігання

Цукіні. Що за овоч? Цукіні — це поширений в Західній Європі особливий сорт кабачків. Він має довгасту форму зеленого кольору. Особливістю цукіні є вкрай швидке дозрівання і зростання: вони придатні в їжу через тиждень після появи зав’язі. На даний момент, на території країн СНД, вирощують близько 10 різних сортів і гібридів цієї рослини. Як вибрати […]

Чорниця і її корисні властивості

Чорниця. Місця проживання темної ягоди Люди неодноразово намагалися культивувати цю ягоду, але все було безуспішно. Дана культура виростає виключно в природному середовищі. Саме з цієї причини в серпні всі любителі смачною і корисною чорниці відправляються за нею в ліс. Користь для здоров’я: #8212; ягід Ягоди містять в собі неймовірну кількість різних мікроелементів і вітамінів, необхідних […]

Чорна смородина – джерело вітамінів

Чорна смородина. Ароматна і смачна ягода Чорна смородина в перекладі з давньоруської мови означає «сильний запах». Саме за таким критерієм можна дізнатися смородину крім інших ягід. Ця ягода дуже широко використовується у кулінарії, медицині, використовується для виготовлення різноманітних косметичних засобів. Чорна смородина. Корисна ягода Чорна смородина вміщає в себе безліч вітамінів (А, Е, До, З), […]

Бобові: їжа з високою поживною цінністю

Бобові є однією з основних категорій харчових продуктів у раціоні людей, що живуть в помірному кліматі. Протягом всієї історії вони задовольняли потребу людей в енергії і білку.Існує понад 15000 видів бобових, але тільки деякі з них входять у раціон людини. Під бобовими увазі головним чином сочевицю, нут, квасоля, горох і люпин. Про поживну цінність бобових […]

Арахіс, корисні й шкідливі властивості земляних горіхів

Любителі перекусити найчастіше використовують для цього різні види горіхів: фісташки, фундук, кешью, волоські, арахіс. Але думка про те, що арахіс – це не горіх, є помилковим. Він відноситься до представників сімейства бобових і, незважаючи на свою підвищену калорійність, користується високою популярністю. Арахіс, його склад арахісу в 100 грамах: жири (приблизно 50%), білки (25%) і вуглеводи […]

Апетит — як знизити великий апетит?

Апетит. Як його зменшити? Просто і дієво Багато людей, які бажають схуднути, починають постійно думати про їжу і відчувати «звірячий» апетит з приводу і без приводу. Але впоратися з цією проблемою не так важко, як здається. Далі наводяться декілька простих, але дієвих порад зниження апетиту. Вода Стакан звичайної або мінеральної води без газу перед їжею […]

Як варити каву в турці

Як варити каву в турці #8212; відповідаємо на запитання Вихвалятись з допомогою кави звикли багато людей по всьому світу, а в деяких країнах, де його вирощують, він є чи не культовим напоєм, наприклад, складно уявити собі бразильця, який почне свій день з чашки ароматної кави. А також, жоден американський кінематограф не обходиться без сцен, коли […]

5 продуктів, які полегшують дихання у спеку

5 продуктів, надзвичайно корисних для органів дихання У спеку дихати зовсім непросто навіть абсолютно здоровим людям. А при наявності серцево-судинних і легеневих недуг, спека взагалі переноситься з великим трудом. Ці 5 органічних продуктів, на думку натуропатов, полегшують дихання і протистоять бронхіту, алергій та інших захворювань, що виникають із-за смогу. Продукт перший: базилік Він рясніє ефірними маслами […]

Абрикос смачний і корисний

Абрикос. Трохи про походження Батьківщина абрикоса – Китай, там він ріс в дикому вигляді з незапам’ятних часів. Згодом абрикос поширився по всій Азії, а в Європу потрапив завдяки вірменським купцям. Вірмени вважають абрикос своїм національним символом, він росте там буквально на кожному кроці. Довгий час вчені вважали, що Вірменія і є батьківщина абрикосів, але потім […]