Куркума і її корисні властивості

Чим корисна куркума?

Східні прянощі завжди привертали до себе багато уваги. Одна з них заслуговує його особливо сильно. Куркума – спеція з приємним ароматом і яскравим кольором. Пряність відома не тільки як частина східної кухні, але і як представник медицини.

Господині здавна замінювали сіль куркума. Вона входить в склад майже всіх сумішей прянощів. А куди її тільки не додають! Практично жоден східний кухар не обійдеться без жовтої приправи. Як м’ясні страви, так і солодощі.

Таку популярність куркума набула своїх властивостей. Крім особливих смакових властивостей, куркума володіє і цілющими якостями. Вона знищує збудників різних кишкових інфекцій, допомагає засвоювати їжу, виступає природним консервантом, лікує запалення, нариви, допомагає при отруєнні. На Сході куркума відома давно, але вже і фахівці західних країн встигли оцінити всі унікальні властивості прянощі.

Куркума #8212; для організму

В кореневище куркуми міститься особливий елемент, який і виступає помічником при будь-якому нездужанні. Він може знімати запалення, перешкоджає розвитку пухлини, протистоїть алергії, знищує грибки і бактерії. Але одне з найбільш відомих і важливих властивостей куркуми – зниження холестерину в крові. А це означає, що пряність здатна допомогти уникнути інфаркту та інсульту.

Куркуму радять додавати в харчування людям, сидить на дієті. Її додають у всі дієтичні страви. Куркума нормалізує обмін речовин, саме тому вважається відмінним засобом для профілактики ожиріння і діабету.

За допомогою куркуми навіть заліковують опіки. Для цих цілей готують особливу пасту з соком алое. А при хворому горлі пряність додають гаряче молоко. А суміш з куркуми і меду здатна допомогти при фарингіті.

Вплив прянощі на організм велике, тому при прийомі лікарських засобів краще проконсультуватися з лікарем. Також краще якщо фахівці схвалять прийом прянощі при хронічних захворюваннях. Ароматна куркума строго протипоказана при каменях у жовчному міхурі.

Куркума здатна подарувати свіжість продуктів. Кулінари люблять додавати прянощі в соуси, маринади і різні десерти. За допомогою приправи покращують смак овочевих, м’ясних і рибних страв.

Зберігати куркуму найкраще в скляній банці і щільною кришкою. Так пряність надовго збереже свій особливий аромат і смак, які так подобаються всім поціновувачам цього продукту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *