Тростинний цукор, що це таке і його користь для огранізму

Цукор – продукт, який слід вживати в міру. А деяким людям у зв’язку з підвищеним рівнем цукру в крові рекомендовано від нього зовсім відмовитися. А іноді так хочеться випити солодкий чай або з’їсти здобну булочку з цукром! Не варто відмовляти собі в цих простих речах. Важливо вживати нешкідливий цукор. Ви запитаєте: а такий існує? Звичайно! Дана стаття розповість вам про користь тростинного цукру.

Тростинний цукор, чим він відрізняється від бурякового?

Тростинний цукор почали вживати ще в далекому минулому. Очерет, з якого роблять тростинний цукор, – рослина з роду теплолюбних. Сам процес виготовлення цукру полягає у вичавлюванні соку з тростинного стебла. Сік отримують в результаті очищення рослини і його подальшого віджиму.

Мало того що тростинний цукор надзвичайно смачний і ароматний, він ще, на думку фахівців, корисний. На відміну від звичайного цукру, тростинний не робить ніякого негативного впливу на фігуру. Завдяки своєму складу процес всмоктування в шлунку відбувається порівняно повільно, в результаті різкого викиду глюкози не виникає.

Головний елемент тростинного цукру – меляса (очеретяна патока). Саме за рахунок присутності в цьому виді цукру очеретяної патоки всі корисні для організму людини речовини зберігаються. Це і кальцій, калій і фосфор, і низку інших елементів, які позитивно впливають на здоров’я людини.

Тростинний цукор при дотриманні дієт

Якщо ви дотримуєтеся дієти, можете сміливо додати в неї оптимальна кількість тростинного цукру. Зрозуміло, не варто вживати його у великих кількостях, будь-який продукт у цьому разі може нанести шкоду. Але в малих кількостях тростинний цукор нітрохи не вплине на вашу фігуру. Такої думки дотримуються дієтологи.

Так, вживаючи приблизно 50 грамів тростинного цукру на добу, ви не завдасте шкоди своєму організму. Більш того, ви будете почувати себе у відмінній фізичній формі, настрій покращиться, з’явиться відчуття нових сил. Однак, щоб відчути на собі позитивний вплив тростинного цукру, вибирайте нерафінований вигляд, так як при рафінуванні цукор позбавляється всіх корисних речовин.

Багато страви готуються з використанням тростинного цукру, при цьому їх смак стає більш насиченим, повним. Цей вид цукру можна додавати в холодні страви, так і гарячі. Він також корисний для приготування рагу і кисло-солодких страв.

У всьому світі тростинний цукор вважається ознакою гарного смаку. Він використовується в якості підсолоджувача для гарячих напоїв, при цьому смак цих напоїв набуває інший, більш цікавий відтінок. Тростинний цукор також подається у найкращих ресторанах.

Якщо ви вирішили сісти на дієту або в силу інших обставин вам рекомендується зменшити дозу уживаних солодощів, не варто відмовляти собі повністю в задоволенні іноді відчути смак страв з додаванням тростинного цукру. Він не тільки не погіршить ваш стан, але і стане джерелом бадьорості і енергії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *