Як скинути 5 кілограмів за місяць

Тим з нас, хто володіє хорошим обміном речовин і стрункою від природи фігурою, здається, що скинути 5 кг – раз плюнути!

Якщо ми багато їмо і проводимо вечора, сидячи перед телевізором, то тут же набираємо зайві кіло.

Але варто почати менше їсти, відвідувати спортзал, і всього через місяць ви схуднете!

Звучить заманливо, чи не правда?

1. Чому жінки так важко схуднути

На жаль, більшості з нас традиційний підхід до схуднення не підходить.

Він може спрацювати, коли ми молоді, коли метаболізм знаходиться на піку, а гормони в повному порядку, враховуючи при цьому генетичну схильність до худорби.

Проте з віком гормональний фон і обмін речовин в нашому організмі змінюються.

Велика кількість жиру, яке жінка накопичує до 35 років, служить їй в якості другого джерела естрогенів і забезпечує додатковими поживними речовинами, настільки необхідними під час і після менопаузи.

Саме з цієї причини їй так складно схуднути за допомогою низькокалорійних і знежирених дієт.

Ми природним чином схильні до набору зайвої ваги до середини життя, і тільки після 55 років починаємо повільно його втрачати.

Здається, що природа нам несправедлива.

Мало хто з нас хотіли б тягати такий «багаж» на животі і стегнах, очікуючи, поки настануть «золоті роки», щоб від нього позбутися.

Невже немає ніяких способів вирішити цю проблему?

Звичайно, є! Жінка в будь-якому віці здатна схуднути, якщо буде грамотно підходити до свого харчування.

Ключ до спалювання жирових запасів лежить в контролі вироблення інсуліну, гормону, що відповідає за перетворення вуглеводів в жирові запаси.

З 3-х макронутрієнтів – жири, білки та вуглеводи – тільки в останніх немає гострої необхідності для підтримки життєдіяльності.

Іншими словами, наш організм здатний виробляти достатньо енергії, використовуючи тільки жири і білки.

Традиційний раціон багатьох здорових племен і товариств, включаючи кочових монголів, масаї та «м’ясоїдних» ескімосів, не включає в себе цукру, зернових, фруктів або оброблених продуктів, тобто багатих вуглеводами джерел живлення, які зазвичай входять в наше щоденне меню.

2. Як ми можемо почати позбуватися від зайвої ваги?

Ми, жінки, більш схильні до залежності від вуглеводів, і якщо споживаємо їх у малих кількостях, то, здається, починаємо відчувати втому і дратівливість.

Однак нездатність прожити без хліба, макаронних виробів, солодких фруктів, пластівців, шоколаду, кави з цукром та інших «смакоти» сигналізує про порушення метаболічного контролю над виробленням інсуліну.

Ми платимо за вживання солодощів і крохмалю наступними наслідками:

  • часті симптоми гіпоглікемії (слабкість, панічні атаки, ПМС, перепади настрою і т. д.);
  • збільшення ваги навіть під час голодних дієт (низькожирова і високобілкова грейпфрутова дієта вам знайома?);
  • синдром втоми надниркових залоз, викликаний хронічною гіперпродукцією адреналіну і кортизолу, гормонів стресу, які викликають почуття стурбованості і втоми.

Середньостатистичній жінці з масою тіла 60-70 кг достатньо споживати близько 60 грамів вуглеводів на день.

Кожен зайвий шматочок торта, фруктів, хліба або шоколаду буде невблаганно перетворюватися в жир, особливо у тих, хто генетично схильний до набору надлишкової ваги або перебуває у віці 30-50 років.

Якщо ми обмежимося цими 60-ма грамами, то:

  • перестанемо набирати вагу;
  • будемо мати більше енергії;
  • розірвемо порочне коло вуглеводної залежності;
  • знизимо кров’яний тиск і рівень тригліцеридів.

Однак це не все.

Нам потрібно ще більш різке обмеження вуглеводів, особливо тим, хто страждає гіпотиреозом, синдромом хронічної втоми, а також людям з низьким рівнем цукру в крові і уповільненим метаболізмом.

Раціон, який містить менше 20 грамів вуглеводів на день, у поєднанні з помірними фізичними навантаженнями (прогулянки в енергійному темпі протягом 1-1,5 годин або заняття в тренажерному залі з аналогічним рівнем навантаження) призведе до стійкого зниження ваги на 900-1300 грамів у тиждень. І в підсумку, ви зможете схуднути на 5 кг за 30 днів.

Під час перебування на дієті користуйтеся наступними рекомендаціями:

Повністю виключіть вживання:

  • злаки, подібно пшениці і рису;
  • крохмалисті овочі, такі як картопля і буряк;
  • всі солодощі, включаючи штучні підсолоджувачі;
  • всі фрукти, окрім лимона;
  • будь-які оброблені продукти, наприклад пластівці, «готові обіди» або чіпси;
  • молоко і вершки.

Дозволені продукти:

  • м’ясо домашнього приготування, птиця, печінка, риба і яйця;
  • кістковий мозок і курячий бульйон;
  • тверді сорти сиру;
  • натуральне вершкове масло, оливкова «extra-virgin», кокосова олія холодного віджиму, трохи риб’ячого жиру;
  • зелені та інші некрохмалисті овочі;
  • лакто-ферментовані овочі, такі як квашена капуста, маслини або огірки, а також страву кімчі;
  • несолодкий цельномолочный йогурт, кефір або сколотини;
  • збиті вершки або домашня сметана.

3. Рецепт хліба горіхового

Я на власному досвіді переконалася, що найскладніше на цій дієті – відмовитися від хліба.

Оскільки в ньому дуже багато вуглеводів (близько 20 грамів в 1-му шматочку), він не підходить для схуднення.

Тому я раджу приготувати власний «незернової» #8212; на основі здорових і поживних горіхів, яєць і кокосового масла.

Його переваги:

  • дуже низький вміст вуглеводів (55 грамів на батон, що відповідає приблизно 4-5 грам на 1 шматочок);
  • вкрай високий вміст мінералів і вітамінів, особливо магнію і вітаміну Е;
  • ситність і щільність;
  • насиченість клітковину, яка покращує травлення під час перебування на дієті.

З’їдайте шматочок його 2 рази в день з чашкою несолодкого чаю або кави з додаванням вершків.

І не бійтеся робити бутерброди з маслом, сиром або м’ясом!

Рецепт приготування горіхового хліба

Інгредієнти:

  • 2 чашки мигдальної муки;
  • 1 чашка фундучной борошна;
  • 1/2 чашки кокосового борошна;
  • 1 чашка йогурту з незбираного молока або сколотин без підсолоджувачів і добавок;
  • 4 великих яйця, злегка збитих;
  • 1/4 чашки кокосового масла «extra-virgin», трохи розігрітого до рідкого стану;
  • 1/2 ч. ложки дрібно подрібненої кельтської морської або гімалайської кристалічної солі;
  • 2 ст. ложки рідкого меду.

Спосіб приготування:

  • Змішайте в ємності мигдальне, фундучную і кокосову борошно з йогуртом або пахтою, накрийте і дайте суміші настоятися, як мінімум, протягом 7 годин. Це необхідно для нейтралізації інгібіторів ферментативних та інших непитательных речовин, які природним чином містяться в горіхах. А кисломолочний продукт поліпшить засвоєння присутніх в них вітамінів і мінералів.
  • Після того як суміш настоїться, додайте інші інгредієнти.
  • Обережно перемішайте, поки не отримаєте однорідну масу.
  • Розігрійте духовку до 350 градусів. Перекладіть суміш в рясно змащену маслом форму і випікайте близько 45 хвилин, або до тих пір, поки скоринка не стане золотистого кольору.
  • Дочекайтеся, коли хліб повільно охолоне в печі, потім вийміть з форми, перекладіть в керамічний або скляний посуд і накрийте кришкою.
  • Такий хліб слід зберігати в холодильнику.

    Одного буханця повинно вистачити приблизно на тиждень.

    4. Приклад дієти для схуднення

    Сніданок:

    • чай або кава з вершками;
    • 1 скибочка горіхового хліба з великою кількістю вершкового масла та сиру;
    • 1 чайна ложка жиру з печінки тріски.

    Обід:

    • 2 яйця всмятку;
    • копчений лосось (сьомга) з маслом і лимоном;
    • 1 нарізаний помідор;
    • 1 склянка натурального йогурту.

    Полуденок:

    • чай або кава з вершками;
    • 1 скибочка горіхового хліба з великою кількістю масла і холодної м’ясною нарізкою.

    Вечеря:

    • 1 стакан червоного вина;
    • зелений салат з оливковою олією і свіжовичавленим лимонним соком;
    • 1 склянку бульйону з кісткового мозку;
    • ростбіф з соусом із сметани і яйця;
    • приготована на пару спаржа з маслом;
    • мариновані огірки.

    Зелений чай краще кави, але якщо ви звикли пити вранці цей напій, то при переході на низкоуглеводную дієту не варто різко від нього відмовлятися.

    Досить важко одночасно виключити з вживання вуглеводи і кави, крім того це може викликати відчуття втоми, головний біль та інші неприємні симптоми.

    5. Останнє за порядком, але не за важливістю

    Якщо після тижневого перебування на дієті ви не помітите зниження ваги, то включіть в раціон наступні добавки:

    • ліпаза (фермент, який допомагає розщеплювати жирові відкладення);
    • шведська гіркота (покращує травлення і обмін речовин).

    Цієї досить суворої, якщо не сказати спартанської, дієти необхідно дотримуватися протягом 30 днів або до тих пір, поки ви не отримаєте бажаного ваги (не перестарайтеся – зайва худоба ні до чого).

    Після того як ви зможете схуднути на 5 кг і результат буде досягнуто, можна збільшити частку вуглеводів в раціоні (наприклад, фрукти або звичайний хліб) і продовжуйте стежити за вагою.

    Якщо помітите, що він збільшується, виключіть додані вами раніше продукти, поверніться до попередньої низкоуглеводной дієті і постарайтеся притримувати її по життю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *