Женьшень — унікальний корінь, для здоров’я та схуднення

Женьшень-один з найдивовижніших лікарських рослин. Це рослина з класу багаторічних трав’янистих культур, сімейства аралієвих. У природі існує одинадцять видів, які ростуть переважно в азіатських країнах.

Женьшень. Трохи історії

Женьшень використовується в Китаї, Японії, Кореї, Індії, Тибеті і в інших азіатських країнах вже більше 5000 років. Вперше про цю рослину і її лікувальних властивостях було письмово описано в стародавньому Китаї, в XVI ст. до н/е у праці під назвою «Шень-нун-бен-цао». Більш пізні (в Х столітті) нагадування про женьшені залишив Авіценна – середньовічний перський лікар, учений і філософ, у своєму трактаті «Канон лікарської практики». З Японії в країни Європи чудовий женьшень потрапив у 1610 році разом з голландськими мореплавцями і купцями. У 1675 році в Росії дізналися про женьшені від боярина і купця Н. Р. Спафария.

Женьшень повсюдно популярний і затребуваний лікарський корінь. Він активно використовується в медицині, як спеція в кулінарії. В Азії женьшень вважають коренем життя і краси. Рослина вирощується до 8 або 10 років, після чого його сортують за вагою, розміром і кольором. Розрізняється три сорти женьшеню: «різаний», «хороший» і «небесний», «земний». За своїми лікувальними властивостями і ціною «небесний» є найдорожчим і кращим.

Женьшень дуже складно культивована рослина. Женьшень росте дуже повільно, любить тінь і прохолоду. На десятому році життя женьшень має всього три пелюсточки, саме в цьому віці женьшень має свою виняткову цілющу силу.

Лікувальні властивості женьшеня

Цілющі та лікувальні властивості женьшеня зумовлені багатим набором всіляких хімічних сполук, мікроелементів, вітамінів і мінералів, якими збагачені клітини кореня. Більша частина цих речовин досить добре відомі і вивчені. Ключовими речовинами в женьшені є глікозиди (гинзенозиды), пептиди, ефірні масла.

Так само в женьшені є у великій кількості алкалоїди, вітамін С, сірка і фосфор. Містяться і інші макро – і мікроелементи, активні хімічні сполуки. Вчені виявили, що в женьшені міститься у великій кількості германій. Він дуже корисно впливає на організм людини разом з вітаміном Е.

Женьшень. Про застосування в медицині

Женьшень дуже популярний і ефективний у боротьбі з величезною кількістю хвороб, недуг і фізичних відхилень на молекулярному і клітинному рівні. Ось перелік основних недуг, з якими женьшень успішно бореться і допомагає при традиційному лікуванні:

  • анемія;
  • атеросклероз;
  • бронхіт;
  • аритмія;
  • захворювання суглобів, м’язові болі;
  • головні болі і часті запаморочення;
  • грип та інші захворювання вірусної етіології
  • гіпотонія;
  • депресія, неврастенія, стрес і хронічна втома;
  • діабет;
  • імпотенція і проблеми чоловічої сили;
  • облисіння;
  • проблеми з кишечником і шлунком;
  • зниження імунітету;
  • слабке зір;

Женьшень унікальний у своєму роді і класі вид рослин. Повний список переваг женьшеню досі не розгаданий. Над багатьма його секретами, що містяться в ньому хімічними і мікроелементами, зараз посилено працюють провідні вчені та клініки світу.

Як він допомагає схуднути і не набирати вагу?

Так само женьшень дуже активно застосовується дієтологами. Він відмінно показав себе, як надійний спосіб спалювання жирових клітин і стимуляції організму до активної фази засвоєння енергії. Він знімає рівень холестерину в крові й клітинах організму. Допомагає з виведенням токсинів з тіла. Знижує рівень глюкози в крові, підтримує стабільну роботу надниркових залоз.

Женьшень дуже активно допомагає з виведенням рідини з організму, прискорює метаболізм. У підсумку, коли наше тіло швидше засвоює отримані калорії, жири і білки – то організм не встигає включити механізм запасания енергії у вигляді жиру. З цієї причини люди, які вживають женьшень, спокійно вживають будь-яку їжу і не набирають жирових тканин. Залишайтеся завжди стрункими й активними, не відмовляючи собі в улюбленій їжі й ласощів.

Спосіб застосування, дозування та рекомендації

Вживати женьшень можна різними методами, але найефективніший – чай з женьшеню. Приймати його треба щодо таблиці відносини ваги, зросту та віку.

  • Якщо за цими даними ваша вага більше максимально допустимого на 5-15 кілограм, вам необхідно приймати чай з женьшеню 3 рази на добу натщесерце.
  • Якщо ж ваша вага значно перевищує 15 кілограм, то необхідно пити чай 3 рази в день до і після їжі. Тобто один раз до їжі і один раз після – три пари прийому в день.

Необхідно знати!

Також звертаємо вашу увагу, що приймати женьшень в тій чи іншій формі не рекомендується більше 21 дня. Після необхідно робити паузу в 1 тиждень.

Женьшень не бажаний в прийомі годуючим і вагітним мама, людям з гострими хронічними захворюваннями. Радиться перед вживанням звернутися за консультацією до лікаря дієтолога.

Не варто застосовувати женьшень ввечері – можуть бути проблеми з засипанням, не рекомендується він і при підвищеному артеріальному тиску.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *